O asistentă medicală din Germania a „imunizat” în mod intenționat, săptămâna trecută, şase persoane cu ser fiziologic (sau soluţie salină), în loc de vaccin anti-COVID, pentru a ascunde faptul că a spart din greşeală un flacon de Pfizer-BioNTech, relatează Agerpres.
Astfel, 200 de persoane care s-au vaccinat miercuri, 21 aprilie, la un centru al Crucii Roşii germane din landul Saxonia Inferioară, au fost chemați de autorități să se prezinte de urgenţă pentru teste de anticorpi, în vederea identificării celor şase persoane cărora li s-a injectat soluţie salină.
Vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină înainte de a fi administrat, iar asistenta respectivă a scăpat şi a spart, din greșeală, un flacon de vaccin. Mai târziu, ea a mărturisit acest lucru unui coleg, care a dat alarma.
Femeia a declarat că motivul gestului ei a fost să evite informarea cuiva despre fiola scăpată”, afirmă Poliția .
În urma acestui incident, autorităţile locale au introdus regula celor „patru ochi”, pentru a se asigura că în centrul de vaccinare nu se întâmplă ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin.
Un număr de 140 de pacienţi care au venit să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, marţi, într-un centru din nord-estul Franţei au primit din greşeală o injecţie cu ser fiziologic în locul unei doze de Pfizer /BioNTech, incidentul neavând consecinţe asupra sănătăţii lor.
Un medic italian din Falconara Marittima, o comună din provincia Ancona, regiunea Marche, este anchetat după ce ar fi vaccinat 30 de pacienți cu ser fiziologic în loc de dozele anti-Covid de la Pfizer.
Acum, anchetatorii din Ancona, coordonați de Parchet, investighează cazul. De altfel, în cabinetul medicului au avut loc percheziții, după ce trei pacienți s-au declarat suspicioși cu privire la reticența medicului de a elibera certificate de vaccinare și la o serie de inexactități cu privire la tipul de vaccin inoculat, informează Agerpres.
Compania Pfizer susține că a identificat, în Mexic și Polonia, primele cazuri confirmate de versiuni contrafăcute ale vaccinului său Covid-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu BioNTech.
Astfel, infractorii profită de naivitatea oamenilor și încearcă să exploateze campania mondială de imunizare împotriva noului coronavirus.
Dozele confiscate de autorități, fiind vorba de investigații separate, au fost testate de compania farmaceutică și s-a confirmat faptul că acestea conțin un ser care nu avea nicio legătură cu cel original.
Cele recuperate în Mexic aveau, de asemenea, etichete false, în timp ce o substanță din flacoanele din Polonia era cel mai probabil un tratament antirid, au precizat reprezentanții Pfizer, citați de The Wall Street Journal.